Παραδοσιακά προϊόντα

Παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα Μήλου , Tα γλυκά του κουταλιού καθώς και το γλυκό καρπούζι, ή μυρωδάτη καρπουζόπιτα παραδοσιακή γλυκιά πίτα με καρπούζι , και το γλυκό κουφέτο από ψίχα γλυκού κολοκυθιού με μέλι και αμύγδαλα. Το γλυκό κουφέτο το σερβίρει σε στους Μηλέικους γάμους και αρραβώνες η μητέρα της νύφης. Το μέλι συμβολίζει μια γλυκιά ζωή για το ζευγάρι, ενώ τα αμύγδαλα την γονιμότητα.

Οι πίτες αποτελούν και αυτά γεύσεις της παράδοσης του νησιού Πρέπει να δοκιμάσετε τα πιταράκια, με γέμιση ξεροτύρι ή μυζήθρα με δυόσμο, γλυκές και αλμυρές σπιτικές γεύσεις της Μηλέικης Παράδοσης.. θα βρείτε τα προϊόντα της ντόπια λουκάνικα, ντόπια τυριά, όπως το ξεροτύρι, η ξινομυζήθρα και το τουλουμοτύρι, παρασκευασμένα με πολύ μεράκι με τον παραδοσιακό τρόπο , θυμαρίσιο μέλι, νόστιμος πελτές από ντομάτες παραγωγής , κάπαρη, χωριάτικες κριθαρένιες και σταρένιες κουλούρες παξιμάδια, μέλι θυμαρίσιο, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα, κάπαρη, πήλινα αντικείμενα, αφού το νησί έχει μεγάλη παράδοση στην κεραμική, παράγει εξαίσια κρασιά, σύκα, νόστιμα πεπόνια, νεροκολοκύθες και καρπούζια.

Το νησί είναι πλούσιο από μαναβική είναι γεμάτο από μποστάνια . Όλο το νησί είναι ένα πλούσιο μανάβικο με φρέσκα αμπελοφάσουλα, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βολβούς, σχίνο , κάπαρη, ρίγανη, ελιές, λιφωνάκια , ντομάτες και πάρα πολλά ακόμα. Όλα αυτά τα είδη διατροφής μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και από καταστήματα που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα.