image
ΜΗΛΟΣ Το νησί Μήλος βρίσκεται ανάμεσα στην Κρήτη και την Αθήνα, στη νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων. Η Μήλος έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, χάρη στη σπάνια μορφολογία του εδάφους της και τον ορυκτό της πλούτο. Στα πετρώματά της σχηματίζονται όλα τα χρώματα, που συναντά κανείς και στα χρώματα της ίριδος.
Στο νησί Μήλος η θάλασσα δίνει και αυτή τις δικές της χάρες . Στα νότια κυρίως του νησιού η θάλασσα έχει δημιουργήσει μικρές και μεγάλες σπηλιές, που έκρυψαν πειρατές και κλεμμένους θησαυρούς, ντόπιους επαναστάτες και αντιστασιακούς στους μεγάλους πολέμους.
Χάρη στο περίφημο άγαλμα "Αφροδίτη της Μήλου" η φήμη της Μήλου απλώνεται και πέρα από την Ελλάδα, καθότι το άγαλμα βρίσκεται στο Λούβρο του Παρισιού και προκαλεί τον απόλυτο θαυμασμό των επισκεπτών στο Μουσείο. Ο πολιτισμός της Μήλου άνθισε για πολλούς αιώνες και έλαμψε και ανέπτυξε τις τέχνες ιδίως την αγγειοπλαστική και τη γλυπτική.
H Μήλος είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων έχει έκταση 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών της φτάνει τα 126 χιλιόμετρα σχήμα της μοιάζει ελαφρά με πέταλο. Έτσι το λιμάνι της είναι αρκετά ασφαλές.
Διοικητικά η Μήλος υπάγεται στο νομό Κυκλάδων που έχει πρωτεύουσα την Ερμούπολη Σύρου. Η πρωτεύουσα της ίδιας της Μήλου έχει το όνομα Πλάκα.
Η Μήλος είναι επίσης πέρασμα για ένα μεγάλο πλήθος αποδημητικών πουλιών που περνάνε την άνοιξη από την Αφρική προς την Ευρώπη και αντίστροφα το φθινόπωρο. Το νησί Μήλος έχει μεγάλη ηλιοφάνεια και με κλίμα ευχάριστο όπου οι νότιοι άνεμοι δεν είναι συχνοί και ισχυροί.
Στην έντονη μετά ηφαιστειακή υδροθερμική δράση στο έδαφος της Μήλου οφείλεται η ύπαρξη πολλών θερμών πηγών, με πολύτιμα συστατικά για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Τα ιαματικά λουτρά του νησιού ήταν γνωστά από την αρχαιότητα.
Σήμερα λίγες πηγές χρησιμοποιούνται και αυτές είναι ελάχιστα αξιοποιημένες Λουτρά του Λάκκου, Λουτρά του Μακρινού, η Πικροπηγή ή Τσιλλονέρι, τα Λουτρά του Προβατά, τα Λουτρά της Αλυκής και τα Λουτρά του Κάναβα.
Στο νησί υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία,στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τράπεζες ,ταξιδιωτικά γραφεία, εστιατόρια, καφέ μπαρ, καταστήματα, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

image

Ιστορία

Το 1000 π.χ. οι Δωριείς εισβολείς έφθασαν στο νησί Μήλος. Στην πραγματικότητα ο ιστορικός Θουκυδίδης ανέφερε σε ένα από τα βιβλία του ότι η Μήλος κατοικήθηκε για περίπου 700 έτη από τους Δωριείς. Το νησί Μήλος έγινε κέντρο για την καλλιτεχνική προσπάθεια όπως παρουσιάζεται από το θαυμάσιο άγαλμα της Αφροδίτη της Μήλου που δημιουργήθηκε περίπου 400 πχ. Η Μήλος περιελήφθη από το 1830 στο ελληνικό κράτος, όπως και όλα τα κυκλαδίτικα νησιά. Κατά τον Κριμαϊκό Πόλεμο, στη Μήλο οι δυνάμεις των Άγγλων και των Γάλλων ίδρυσαν ναυτική βάση στο λιμάνι του Αδάμαντα. Στη θέση Μπορδάρα στη Μήλο υπάρχει μνημείο των πεσόντων Γάλλων από την εποχή εκείνη.

image

Πολιτισμός

Ο πολιτισμός στη Μήλο θεωρείται τόσο αρχαίος όσο και αυτός της Κρήτης και εκτείνεται μια περίοδο τουλάχιστον 5000 ετών. Η φήμη της διαδόθηκε σε όλο τον εκπολιτισμένο κόσμο χάρη στο αριστούργημα της Αφροδίτης της Μήλου, ένα άγαλμα που βρέθηκε θαμμένο στο νησί στο 19ο αιώνα (1820) και είναι τώρα στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Η Φλακοπή , ο παλαιότερος οικισμός του νησιού κατοικούταν μεταξύ 4000 και 5000 π.χ. Μήλος. Η ύπαρξη της Φλακοπής είναι τοποθετημένη μεταξύ της νεολιθικής και της εποχής του Σιδήρου, όπως πολλές πρόσφατες αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν καθορίσει. Η πόλη κάηκε τελικά ολοσχερώς, το τέλος της Φλακοπής ήρθε περίπου την περίοδος της ακμής του Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

image

Φωτογραφίες

Πανέμορφες φωτογραφίες της Μήλου, Μήλος φωτογραφίες οικισμών και φωτογραφίες παραλιών. Φωτογραφίες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, Φωτογραφίες με πανέμορφα ηλιοβασιλέματα Μήλος είναι ένα Κυκλαδίτικο νησί με πανέμορφες παραλίες Φωτογραφίες από αξιοθέατα της Μήλου. Η επαφή του επισκέπτη με το νησί θα αρχίσει από το Αδάμαντας ο οποίος σήμερα αποτελεί το βασικό λιμάνι που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία του νησιού. Για να επισκεφτείτε την υπέροχη παραλία στο Κλέφτικο και να απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά της, μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή ξεκινώντας από το λιμάνι του Αδάμαντα. Το καλοκαίρι υπάρχουν καθημερινά εκδρομές για το Κλέφτικο, το Γέροντα, το Γέρακα και το Παλιόρεμα. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την κοντινή Κίμωλο με καράβια που αναχωρούν από λιμάνι της Πολλώνιας

image

Πληροφορίες

Τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα στη Μήλο, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στους κεντρικούς δρόμους και στην κεντρική στάση στον Τριοβάσαλο. Τα αστικά λεωφορεία στη Μήλο εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες. Ιδιαίτερα συχνά είναι τα λεωφορεία από τον Αδάμαντα για Τριοβάσαλο, Πλάκα, Τρυπητή, Πολλώνια, Ζεφύρια, Παλιοχώρι, Αχιβαδολίμνη και Προβατά. Το οδικό δίκτυο στη Μήλο περιλαμβάνει ασφαλτοστρωμένους και ιδιαίτερα πλατύς δρόμους, κάνοντας άνετη και ασφαλή τη μετακίνησή σας. Αν δεν έχετε μεταφέρει το αυτοκίνητό σας μπορείτε απλά, γρήγορα και φτηνά να νοικιάσετε αυτοκίνητο, Χιλιομετρικές Αποστάσεις από τον Αδάμαντα - Αχιβαδολίμνη 6 χιλ.- Αεροδρόμιο 4.5 χιλ. - Κλίμα 5 χιλ. - Πλάκα 3 χιλ. - Πολλώνια 10 χιλ. - Προβατάς 8 χιλ. - Σαρακίνικο-Παπάφραγκας 4 χιλ.Θα βρείτε ξενοδοχεία στη Μήλο , ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Μήλο , εστιατόρια στη Μήλο , καφέ μπαρ στη Μήλο , καταστήματα στη Μήλο , ενοικίασεις αυτοκινήτων στη Μήλο.


Δείτε επιλεγμένα στούντιο και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στη Μήλο
Βρείτε το ιδανικό μέρος για τη διαμονή σας στη Μήλοσ.

Επικοινωνία
Επικοινωνήστε για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με τη Μήλο

© Milos island 2015. All right reserved.